Gratis meditatiecursus Nijmegen

Geüpdatete

Vanwege het coronavirus zijn alle meditatiecursussen tot nader order afgelast.

De locatie van de cursus staat niet online. We vinden het prettig om je persoonlijk uit te nodigen voor de cursus. Als je je telefoonnummer achterlaat nemen we contact met je op. Het kan een paar dagen of weken duren, maar we bellen altijd iedereen terug!

Over de cursus

Praktische oefeningen en spirituele tips om meditatie te integreren in je dagelijks leven. Volgens de traditie van onze spirituele leraar Sri Chinmoy zijn al onze cursussen gratis toegankelijk.
Aangezien niet alle cursisten Nederlands spreken, wordt de cursus meestal in het Engels gegeven.

Onze cursus is bedoeld om je te leren mediteren. We willen je helpen je eigen solide meditatieroutine op te bouwen, zodat je tastbare innerlijke vooruitgang kunt maken. Dat doen we aan de hand van oefeningen, technieken, achtergronden en verhalen. Ook gebruiken we muziek in de cursus. Meditatieve muziek opent ons hart en brengt ons in contact met de diepere lagen van ons bestaan.

Onze cursus biedt je ook de mogelijk om een spirituele dimensie aan je leven toe te voegen. In een spiritueel leven word je een zoeker naar het goddelijke. Je meditatie verdiept zich en je gaat innerlijke vrede, kracht en gelukzaligheid ervaren.

Het spirituele leven is geen vlucht uit de werkelijkheid. Integendeel, een spiritueel leven combineert een rijk innerlijk leven met een dynamisch en veelzijdig uiterlijk leven.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen:

  • Meditatie op het hart
  • Mantra’s en spirituele muziek
  • Concentratie en visualisatie
  • Een spiritueel leven in de 21e eeuw

Meditation means
Conversation with silence.

 

Wie geeft de cursus?

Leer van meditatiedocenten met jarenlange ervaring

Abhinabha Tangerman is geboren en getogen in Nijmegen, maar woont tegenwoordig in Amsterdam. Hij geeft gratis meditatiecursussen in verschillende steden in Nederland en België. Abhinabha heeft meer dan twintig jaar meditatie ervaring onder begeleiding van zijn spiritueel leraar Sri Chinmoy. Hij combineert meditatie met een actief en dynamisch uiterlijk leven van schrijven, reizen, hardlopen en musiceren. Zijn spontane en doorleefde stijl van lesgeven heeft vele zoekers in binnen- en buitenland geïnspireerd.

 

Meditatie in actie

Sri Chinmoy inspireerde ons om de kwaliteiten en talenten die we van meditatie ontvangen te manifesteren en in de wereld te brengen. Hier zijn een aantal van deze manifestatieprojecten van het Sri Chinmoy Centrum wereldwijd.

Muziek voor meditatie – gratis download

Via meditatieve muziek kunnen we diepere staten van bewustzijn bereiken en in contact treden met een bron van harmonie, vrede en liefde in onszelf.  Sri Chinmoy was zelf musicus en componist. Tijdens zijn leven schreef hij meer dan twintigduizend devotionele liederen en gaf hij meer dan zevenhonderd gratis vredesconcerten.

‘He Gurudev’ (gearrangeerd door ‘Ashru Dhara’)

 

Hardlopen voor vrede

De Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run is een hardloopestafette door meer dan honderd landen wereldwijd, waarbij een team van hardlopers een vredesfakkel doorgeeft van hand tot hand en van hart tot hart.